Foreningen vil gennemføre almennyttige, generelle aktiviteter af folkeoplysende og borgerinddragende karakter.
Foreningen vil bl.a. lave
Foreningen vil også udbrede kendskabet til Power2X (PtX): at lave elektricitet om til noget andet. Der tales meget om at omdanne strøm fra vindmøller (og solceller) til grøn brint (hydrogen) via elektrolyse og derefter fremstille gasser og flydende brændsler (ammoniak m.v.) ved at tilsætte brinten fx kulstof fra CO2 eller nitrogen fra luften.
Desuden vil foreningen informere om og evt. medvirke til at der kan laves energilagring i form af eksempelvis store damvarmelagre til opbevaring af varmt vand til fjernvarme, grundvandslagring, store batterianlæg eller termisk el-lager til lagring af strøm, sådan som det passer ind i AAK’s ”Energistrategi Aarhus” og Klimastrategi 2030.
Bliv klogere, når Foreningen VindEnergi Aarhus afholder webinar d. 12. januar kl. 19-20.30 (via Zoom).
Hør blandt andet om, hvor meget vindmøller på land kan dække af Aarhus’ strømbehov, hvordan der spares 100 mio. kr. årligt.
Hør også om fakta og myter vedrørende støj, blink og skygger m.v.
Af programtekniske årsager (softwarebegrænsning) er webinaret del i to dele.
Tryk på det første link for at deltage i mødet
Foredrag om Vindmøller - Hvilke egnede placeringer til vindmøller i Aarhus Kommune og nyt om flagermus-situationen
1 - Vindmøller i Østjylland?
Hvorfor sætter vi ikke bare al landvind op i det forblæste Vestjylland? Er der overhovedet gode vindmølleplaceringer i Aarhus Kommune - og vil det give mening mht. CO2 fortrængning?
Per Nielsen, fhv. direktør for & grundlægger af EMD Int. har om nogen styr på data om vindmøller. I aftenens foredrag leverer han både spørgsmål og svar: Hvordan regner man sig frem til hvad en vindmølle vil producere af grøn strøm på en given lokation? Og hvor præcis er udregningerne?
Hvor meget ændrer produktionen sig, når man går offshore? Og hvad er status for mulige kystnære havmøller i Østjylland? Og endelig: Hvilken udvikling for vindmøllestørrelser kan vi se frem til, og hvad vil de kunne producere af grøn strøm?
Foredragsholdere er Per Nielsen, forhenværende direktør for & grundlægger af EMD Int., NOVI-AAU
https://www.emd-international.com/
2 - Flagermus og vindmøller?
For kort tiden siden udkom en opdatering af håndbogen for flagermus og vindmøller - bestilt af Miljøstyrelsen og udarbejdet af DCE (Danish Centre For Environment And Energy ved Aarhus Universitet). Håndbogens anbefalinger er udarbejdet på baggrund af ny viden, lød det.
- Den "nye viden" har både udeladelser og overfortolkninger, fremføres det af flere i VE-branchen. Anton Gammelgaard, sekretariatsleder i VidenOmVind gør status på sagen. Hvad er det for anbefalinger, der gives, og hvad er kritikken? Hvad sker der nu? Taler vi om anbefalinger eller ny viden med en retslig virkning?
Foredragsholder er sekretariatsleder for VidenOmVind, Anton Gammelgaard, VoV – Aarhus
https://videnomvind.dk/
Tilmelding via e-mail til andersjjensen1@gmail.com (”Først til mølle-princippet”).
Sidst opdateret 23 Dec. 2021